Over de opvang
Welkom
Vogel in nood?
Over de opvang
Onze doelstellingen
Anbi
Jaren in vogelvlucht
Donateurs
Anders Helpen
Vrijwilligerswerk
Nieuwsarchief
Nieuwsbrief
Web-links
Laatste nieuws
Goed om te weten!

Aan de Stichting Mens, Dier en Natuur - Vogelopvang Woudenberg zijn de volgende keurmerken toegekend:

anbi goedgekeurd

KGBlogoweb

Meest bekeken

Over de opvang.

De doelstelling van de Stichting Vogelopvang Woudenberg is het opvangen en verzorgen van gewonde, zieke en andere hulpbehoevende vogels om ze daarna gezond weer uit te zetten in een geschikte omgeving.

In de opvang worden jaarlijks veel zieke en gewonde dieren uit de regio verzorgd. Van merels tot uilen, van verkeersslachtoffers tot zieke dieren. Dagelijks worden er gemiddeld 10 tot 15 vogels gebracht die opvang nodig hebben. Dat aantal blijft jaarlijks groeien. De dieren krijgen medische hulp en onderdak, hulp bij het herstellen om daarna weer gezond de vrijheid tegemoet te gaan.

Werden er in 2008 nog 4.833 vogels binnengebracht, dat waren er in 2011 al weer 5.418.
Opvang en zorg blijven hard nodig!

De meeste brengers van zieke of gewonde vogels zijn particulieren. Overige hulpbehoevende vogels worden door de dierenambulances uit de omliggende gemeentes gebracht.

De vrijwilligers in de opvang staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om al deze dieren op te vangen. Alle werkzaamheden worden door de vrijwilligers met veel enthousiasme uitgevoerd.

Op deze site vindt u meer over het werk op de vogelopvang en informatie over hoe u zelf zieke en gewonde vogels kunt helpen.  

Dier in nood?

Vindt u een gewond of ziek dier? Kijk eerst bij de pagina 'Vogel in Nood' nood?' voor tips. Zoek vervolgens een vogelopvang in uw regio en bel om te kijken of u er direct terecht kunt. Bent u niet in de gelegenheid om het dier zelf te brengen, dan kunt u de dierenambulance inschakelen.

Nieuwsbrief Stichting Vogelopvang Woudenberg

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij de opvang? Dat kan door u aan te melden voor onze e-nieuwsbrief. In ons archief. In ons archief kunt u de reeds verstuurde nieuwsbrieven bekijken.

 

  wordnu8.jpg

Weetjes ...

aantal vogels
dat vanaf 01-01-2016
bij de opvang is gebracht:

696
Online doneren
 

Afbeelding online doneren

Vogels
 

Disclaimer & Privacystatement   

Designed by OSinIT!